Derfor er det så svært at finde “gode” mænd i 30’erne

Den seneste tid har jeg set rigtig mange kvinder i bl.a. singlegrupper på Facebook klage over, at de mænd, de møder og dater, kun er ude på at få sex, at de er utro, dater flere damer ad gangen og generelt bare opfører sig tarveligt

Annonce

Gode mænd hænger ikke på træerne

Jeg har tænkt, at hvis nu disse kvinder ikke selv var sådan nogle sure kællinger, der brokkede sig hele tiden, havde de nok bedre held med at finde en “god” mand… De tanker tager jeg hermed tilbage. Undskyld.

Det viser sig nemlig, at der kan være noget om det, når mange veluddannede singlekvinder føler, at mænd har forandret sig de senere år – at de er blevet mere ligeglade, mindre galante og ekstra sexfikserede. Men faktisk er det ikke mændenes skyld. Det er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel.

LÆS OGSÅ: Derfor er singlemænd over 35 virkelig op ad bakke

Uddannelse skaber mangel på mænd

Ifølge den helt nye amerikanske bog “Date-onomics”, hvor den mandlige forfatter ser på problemet med bl.a. statistiske og sociologiske øjne, gør kvinders stigende uddannelsesniveau det sværere for os at finde en “god” mand – hvilket vil sige en mand med en tilsvarende eller højere uddannelse end os.

For det foretrækker de fleste kvinder

Og ifølge Danmarks Statistik havde 45 procent af de 35-årige kvinder i 2014 fuldført en videregående uddannelse, mens det samme kun gjaldt 31 pct. af mændene. 

Det er der som sådan ikke noget nyt i. Det nye, som “Date-onomics”-forfatteren fremhæver, er, at fordi veluddannede mænd er i “restordre”, er de meget eftertragtede og kan derfor tillade sig at være mere kræsne end tidligere.

De behøver ikke kæmpe særlig hårdt for en kvindes opmærksomhed, de kan opføre sig dårligere og være mere ligeglade med, om den ene kvinde får nok og smutter, for der er altid en anden, som er klar til at overtage pladsen.

Anoreksi er et stigende problem

Forfatteren har undersøgt fænomenet i jødiske og mormonske samfund, hvor kvinder i høj grad forventes at blive gift og stifte familie. Hos mormonerne har kvindernes højere uddannelsesniveau ført til en epidemi af plastikkirurgiske indgreb, fordi konkurrencen om mændene er så hård, at kvinderne føler sig presset til at være vildt smukke.

Anoreksi er et andet stigende problem pga. presset på giftemodne singlekvinder for at være slanke, når de skal score en “god” ægtemand. Kvinderne giver også i stigende grad efter for pres fra mændene om at have (oral)sex inden ægteskabet, fordi de ellers frygter, at mændene vil finde en anden kvinde, der er mere villig.

Mit ærinde er ikke at bebrejde mænd. Var jeg vildt eftertragtet, ville jeg da også sørge for at vælge den bedste af mine tilbedere at få afkom med. Det er vel bare den menneskelige natur.

Jeg blev dog overrasket over, at det faktisk hænger sådan sammen, som forfatteren hævder. For så skyldes det mekanismer som udbud og efterspørgsel, at mange af os singlekvinder går rundt med en følelse af en overfladisk datingverden, hvor udseende betyder utrolig meget, og hvor man rutinemæssigt bliver droppet pr. sms, hvis man da overhovedet får besked om, at man er droppet. Men det giver god mening, synes jeg.

Måske er alle de “gode” giftemodne mænd taget, og resten benytter sig af, at de har et stort udbud af kvinder at vælge imellem, indtil de selv får lyst til at blive gift og få børn?

Husk dig selv

At vi passer sammen to og to i par ligger så dybt i vores samfund, at de færreste sætter spørgsmålstegn ved det. I lyset af ovenstående er jeg mere end nogensinde overbevist om, at vi bliver nødt til at bryde med den opfattelse, for den giver sådan en uklædelig desperation og en tendens til at finde sig i mere “lort”, end man ville have gjort, hvis man ikke var så skide bange for at være alene og forkert som single.

Derfor mener jeg også, at det er vigtigere end nogensinde for os kvinder at være opmærksomme på, at livet ikke behøver handle om at finde mand. Det er vigtigere end nogensinde, at vi fokuserer på, hvad der er et godt liv for os, når der ikke er en mand i det. I hvert fald hvis vi ikke er villige til at gå på kompromis og finde en mand, der har en lavere uddannelse end os selv…

Så hvad skal dit liv handle om, hvis det ikke er en mand? Hvordan kan en mand blive noget ekstra lækkert i dit liv, men ikke hele dit liv? Hvordan vil du undgå at blive en desperat trunte, der render rundt og “underbyder” andre kvinder for at få en mand til at vælge dig?

MenneskerKvindeDerfor er det så svært at finde "gode" mænd...

7 optimistiske vaner, du bør tilegne dig

Det er ikke altid let at have en positiv holdning. Men hvis du lykkes, vil du være bedre i stand til at klare stress og besvær, og bedre nyde de ting livet stiller dig i udsigt.

Svært for yngre kvinder at møde mænd i virkeligheden

Yngre kvinder, er blevet så afhængige af alskens datingsites, at de har svært ved at mødes og tale med mænd i virkeligheden.
Annonce
Annonce

Fik du ikke læstSE HER
Anbefalet til dig