En rigtig mand siger fra, og til

Selvudvikling er ikke længere forbeholdt kvinder. Mænd der indtil for få år siden, nøjedes med tv og fodbold, er begyndt at gå til mandeterapeuter. Ikke fordi der er noget galt som sådan, men fordi de vil tage ansvar for eget liv.

Annonce

Mandeterapeuter

Flere og flere mænd opsøger forskellige former for mandeterapi. Mød mandeterapeut Jakob Kærgaard, der kommer med sit bud på hvorfor..

Mandeterapeuter melder om øget interesse for især gruppeforløb, hvor de lærer at takle den moderne verdens udfordringer i trygge og alligevel udfordrende rammer.

Vi har talt med et par mandeterapeuter om denne tendens, og hvad det er kursisterne søger og forhåbentligt finder.

Forleden fortalte Tomas Friis om sit syn på manden anno 2017. Her kommer mandeterapeut og orgasmeekspert Jakob Kærgaard med sit bud:

Jeg oplever helt klart, at mænd er kommet langt mere på banen omkring såkaldt selvudvikling

For os er det sjældent et eller andet projekt, der handler om at blive perfekt. Det kommer mere ud fra en praktisk forståelse af, at det er meget smart at lære sig selv at kende, siger Kærgaard, der dels underviser mænd i at holde længere i sengen, dels også laver mere bredt orienterede mandeseminarer.

Kærgaard mener, at mændene blandt lærer kunne mærke sine følelse og at forbinde ens seksualitet med resten af kroppen.

Det er områder, hvor mange mænd halter, og når man gør noget ved det, bliver det bare væsentlig federe at være i verden. Man kan mærke sig selv mere. Og bliver mere bevidst om hvad man vil og ikke vil. Hvilket igen kan mærkes som en anden tydelighed og klarhed i éns relationer.

Dynamik

– Er disse mænd bare trætte af at føle sig kuet af kvinder?

– Jeg tror mere, at det handler om, at dynamikken er blevet skæv imellem mænd og kvinder. Der er en diskurs om, at mænd og kvinder er ens, og det er sgu noget forfærdeligt sludder. Det er et våben, som én af de nyere feministiske bølger har taget i brug for at tage ligestillingen endnu videre.

 – Bevares, økonomisk, juridisk og politisk ligestilling imellem kønnene er og bør være en fuldstændig selvfølge i dag. Det er der ingen ved sine fulde fem, der vil være imod.

Men at tale forskellene på kønnene ud af eksistensen skaber bare en masse forvirring. For der ER reelle biologiske forskelle på mænd og kvinder, i vores hormoner, i vores hjerners opbygning, i vores forskellige roller i reproduktionen, som ikke er til at komme udenom. Og som har en betydning for, hvilke grundværdier vi har, og hvordan vi gebærder os i verden, siger Kærgaard.

Tromlet

Når vi neutraliserer disse forskelle, så gør vi mænd mere bløde og kvinder mere hårde, mener mandeterapeuten.

– Og det kan godt være det er politisk korrekt, men det er altså ikke særlig sexet. Så får vi den bløde mand, der ikke kan finde ud af at sige fra, selv om han egentlig føler sig tromlet. Og han kan i øvrigt ikke engang mærke, at han bliver tromlet, fordi han ikke kan mærke sig selv.

Der er masser af kvinder, der i virkeligheden savner, at mænd træder mere i karakter

Men mænd er tit bange for at gøre det af frygt for at blive skudt i skoene, at de er sexistiske og mandchauvinistiske, lyder det fra Jakob Kærgaard.

Megen gnist og lidenskab fuser ud i parforhold, fordi manden og kvinden bliver for ens:

Hvis man vil have gnist og polaritet, så må man tydeliggøre forskellene. Så må man lade mænd være mænd og kvinder være kvinder.

Dette lærer man

Hvad er det, du lærer dine mænd?

Jeg lærer dem dels at mærke, hvordan de egentlig har det omkring forskellige ting. Det kan vi som mænd tit have ret svært ved, fordi vi lever det meste af tiden i vores hoveder.

Dernæst at sætte ord på det, de mærker, og stå ved det, f.eks. i parforhold og andre sammenhænge.

Dernæst underviser jeg helt konkret i en pakke tantriske teknikker, til at mestre den seksuelle energi som mand. Det har en lang række fordele, f.eks. at man kan lære at adskille sin orgasme og udløsning, og blive multiorgastisk som mand. Det løser som oftest også problemer som tidlig udløsning, potensproblemer, pornoafhængighed, manglende seksuel gnist i relationen, etc.

– Og så er det faktisk også et ekstremt stærkt værktøj i forhold til at kunne mærke sig selv mere, fordi det forbinder krop, hoved og seksualitet.

Nysgerrighed

Har mændene fællestræk?

Det er efterhånden en meget bred skare der kommer. Hvilket helt sikkert også reflekterer det faktum, at det er blevet mere almindeligt, at mænd arbejder med sig selv, deres liv og relationer.

Der er selvfølgelig en del, der kommer med udgangspunkt i et konkret problem, som de gerne vil have løst. Det kan være rod i ægteskabet og dynamikken med deres partner, manglende gnist i sexlivet, og helt konkrete udfordringer som tidlig sædafgang og potensproblemer, etc.

Derudover er der også en del der kommer, fordi de er nysgerrige. De vil gerne gøre deres sexliv endnu bedre, og de har hørt om de ting man kan opleve ved at mestre de tantriske teknikker.

Og så har mange vel også forstået fidussen i at udvikle sig sammen med andre mænd. Det bliver bare noget andet, end hvis man sidder i en blandet gruppe, hvor der også er kvinder.

Man kan snakke om nogle andre ting og gå mere til benet.

Scorekurset

Er disse kurser en slags udvidede scorekurser?

Det er ikke det eksplicitte mål. Men det er da ingen hemmelighed, at en mand, der ved hvad han vil, er åben og lyttende. Men samtidig ikke er til at løbe om hjørner med, og som har den seksuelle selvtillid i orden, er ganske attraktiv overfor de fleste kvinder.

Kærgaard er medarrangør på en større nordisk mandeseminar Nordic Men’s Gathering:

Det er godt på vej til at blive en egentlig bevægelse. Vi ønsker at udvikle en ny måde at være mænd på i dag. Som tager den juridiske og politiske ligestilling imellem kønnene som en selvfølge, men som anerkender og hylder de iboende forskelle imellem mænd og kvinder.

Særligt mener vi, at den direkte, hudløst ærlige snak med andre mænd om livet, eksistensen og de ting, der trykker, er et af de allervigtigste værktøjer til at skære ind til kernen af, hvem vi egentlig er, og hvad vi er her for.

Og det oplever jeg, at mange mænd har brug for at mærke på et dybere plan.

Og, nå ja, hvad er en rigtig mand så?

Jeg vil mene, det er én, der har lært sig selv godt og grundigt at kende, så han kan give sit bedste til verden. Han kender både sine bløde og sine hårde sider, og alt derimellem. Og han ved, hvornår han skal være det ene og det andet.

Han står også ved sig selv, selv om det ikke altid er nemt, og selv om man nogle gange bliver misforstået. Og så har han integreret Sandhed, Frihed og Kærlighed som centrale værdier i sit liv.

MenneskerMandEn rigtig mand siger fra, og til

Her er årsagen til, at kvinder og mænd misforstår hinanden

Det feminine har en gang imellem brug for at svælge i sine følelser og bevæger sig længere og længere ned i deres mørke kroge...
Annonce
Annonce

Fik du ikke læstSE HER
Anbefalet til dig