Intet går godt for mig: Hvad kan jeg gøre

Lad være med at løbe væk, når alt går galt. Stop op et sekund og læg mærke til, hvor du er, og hvad der sker inden i dig. Det er tid til at tage beslutninger.

Annonce

“Intet går godt for mig. Lige meget hvor meget, jeg prøver, går alting galt” 

Mange mennesker har det sådan. Det er, som om du placerer alle dine håb og drømme i ét bestemt mål kun for at se det falde sammen rundt om dig af den ene eller anden grund. Og disse grunde er ofte helt uden for din kontrol.

Anton Chekhov sagde, at det kun er på de mest vanskelige tidspunkter, at mennesket indser, hvor svært det er at være i kontrol over sine følelser og tanker. Det er, som om hvert problem, fejl eller fiasko sender dine tanker på vildspor. Og du bliver så fortvivlet, at du er ved at falde ned i et stort sort hul af angst.

Det er ikke nemt at blive i balance, når noget er svært

Når tingene ikke sker på den måde, du ønsker, føler du dig frustreret og desperat. Og derudover nytter det ikke noget at forsøge at tænke positivt og fortælle dig selv, at alt bliver godt igen. For du føler dig simpelthen bare ikke motiveret eller fuld af håb, når du ikke er det rigtige sted indeni.

Hvad kan du gøre i disse situationer? Er der en strategi, du kan bruge? Lad os se på det.

Hvad skal du gøre, når intet går godt?

Daniel Gilbert er en psykolog fra Harvard, som er blevet berømt i løbet af de senere år. Han skrev Stumbling on Happiness, som er en af hans mest kendte værker. Det er en interessant bog, hvori han forklarer, hvordan vi håndterer modgang. Eksperter er i dén grad interesserede i, hvordan mennesker adskiller sig i den forstand.

Nogle personer kan komme ud for en tragisk ulykke eller blive lammet og forblive optimistiske. Og andre tilgiver deres partner, når de har været utro, og bliver lykkeligere i deres forhold.

På den anden side er der andre, som ikke kan komme videre efter en fyring, synker ned i depression for det mindste eller tror, at deres migræne er verdens undergang. Hvorfor håndterer folk udfordringer så forskelligt?

Dr. Daniel Gilbert taler om det psykiske immune system, især på de særlige tidspunkter, hvor tingene ikke går vores vej.

Tag et kig på de strategier, du kan bruge

Når intet går godt, så tag det roligt

Alle har perioder, hvor intet synes at gå godt. Det kan være på grund af ydre omstændigheder. Men det kan også være, fordi din opfattelse er forkert. Hvad betyder det? Jo, du kan være så blændet af din indre uro, at du ikke er i stand til at se noget som helst, ikke engang det positive.

Måske er du en af den slags mennesker, som føler, at alting altid går galt for dig. Når alt, du gør, lader til ikke at lykkes, lige meget hvor meget du prøver. Imidlertid kan det være, du lider af en underliggende depression.

Tag det roligt og tal med dit indre jeg, fordi det er virkelig vigtigt, at du finder ud af, hvad der foregår. Faktisk kan det være på tide at bede om hjælp.

Det er på tide at gendefinere dine mål: Det, du har brug for, er mere vigtigt end det, du har lyst til

Når intet går godt, kan det være tid til at kigge nærmere på dine ønsker. Er dine mål realistiske? Er du i stand til at opnå dem? Er lige nu det bedste tidspunkt til at opnå dem?

Nogle gange hænger det, du drømmer om, ikke sammen med, hvad der rent faktisk er muligt på nuværende tidspunkt. Og det er derfor, der ikke er andet for, end at stoppe op og reflektere over, hvad du virkelig har brug for, ikke hvad du har lyst til i morgen.

Få hjælp af nogen til at sætte tingene i perspektiv

Det er nemt at blive fanget i et spind af angst, når du føler, at intet vil blive, som du ønsker det. Lidt efter lidt kommer du frem til den konklusion, at skæbnen konspirerer imod dig, eller endnu værre at du ikke er i stand til at gøre noget rigtigt. Det kan være farligt at komme ud i disse ekstremer. 

En måde at få fødderne tilbage på jorden på er ved at få hjælp fra en anden. En, som kan fungere både som dit fyrtårn og dit anker. En, som kan hjælpe dig med at sætte ting i perspektiv og vise dig, at du ikke må lade dig rive med af negativitet. Alle storme lægger sig til sidst.

Når intet går, som du ønsker, så stop op og mærk efter

Når der ikke er andet end skuffelser, fiasko og dumme overraskelser, kommer din hjerne på overarbejde. Du får aldrig hvile, og hjernen arbejder 24/7. Når du har det sådan, vil du blot blive mere ængstelig og tage dårlige beslutninger.

Hvis du derfor finder dig midt i en sådan situation, er det bedst at stoppe op og bare mærke efter.

For at kunne gøre det er der visse ting, du kan gøre for at berolige dig selv og styrke din krop. Gå en tur, lyt til musik, tal med dine venner, tag på en rejse, meditér eller hvil dig. Når du tillader dig selv “bare at være”, vil det mindske støjen i dit hoved. På den måde vil du blive i stand til at genstarte, træde et skridt tilbage og sætte tingene i perspektiv. Prøv det.

DanmarkMenneskerIntet går godt for mig: Hvad kan jeg gøre

I min datters kønsneutrale børnehave

Vores børn skal skånes for skadelige mor og far stereotyper, men det her må de gerne efterligne. Gud hjælpe de børn, der vokser op i denne forvirrede æra.

Udvis kriminelle indvandrere, der idømmes mere end et halvt års fængsel

Nogle gange er man også nødt til at sætte hårdt mod hårdt. Derfor bør vi udvise alle tilflyttere, hvis de bliver idømt mere end et halvt års betinget eller ubetinget fængsel
Annonce
Annonce

Fik du ikke læstSE HER
Anbefalet til dig