Mænd tror, kvinders venlighed betyder sex

En kvindes venlige smil og kærlige skulderklap er sjældent ens betydende med, at hun er klar på at hoppe på hovedet i dobbeltsengen..

Annonce

Man har vel lov til at håbe

ifølge kvinderne, tilbøjelige til at tro, lyder konklusionen i nyt norsk studie. Omvendt tolker kvinder mændenes seksuelle interesse som ren og skær venlighed, skriver forskning.no.

»Det interessante her er, at resultaterne er identiske med et tilsvarende studie, som blev gennemført i USA, selvom Norge er et af verdens mest ligestillede og seksuelt liberale lande,« siger Mons Bendixen, forsker ved Psykologisk Institut ved NTNU, der står bag studiet.

I alt har 308 heteroseksuelle mænd og kvinder i alderen 18-30 år deltaget i undersøgelsen

De fik alle stillet en række spørgsmål, der omhandlede erfaringer fra kommunikationen med det modsatte køn. Her viser resultaterne, at kvinderne i gennemsnit havde en oplevelse af, at mændene forstod deres venlighed som en invitation til sex, 3,5 gange i løbet af et år.

Studiet bekræfter en tese,

Som evolusions psykologer længe har studeret mænds og kvinders seksuelle psykologi ud fra

Nemlig at de to køn er ganske lige, når det kommer til intellekt og mentale færdigheder, mens forskellene er mange, når talen falder på kærlighed og sex.

»Det, at den evolusionspsykologiske hypotese får støtte, når vi studerer området i et kønslige samfund, svækker alternative forklaringsmodeller, som bygger på, at de sociale roller kvinder og mænd tager i en kultur, bestemmer deres psykologi,« siger Mons Bendixen til forskning.no.

Ifølge ham hænger mænds fejltolkning af kvindelig venlighed sammen med, at manden ikke har den samme risiko forbundet med sex.

Det ligger i hans arvemateriale, at han skal formere sig, mens kvinden er mere forbeholden

Hun er nemlig ikke kun ude på at formere sig. Hun er også ude på at finde en far til sit barn. 

Studiet er publiceret i epjournal

MenneskerSexMænd tror, kvinders venlighed betyder sex

Glem aldrig dine veninder. Heller ikke når du bliver voksen

Min veninde havde lyttet til mig over kaffe, over drinks og nu over pizza, for jeg havde brug for at tænke højt sammen med nogen.

Hvorfor tillader Gud ondskab og ulykker?

Hvorfor lever vi ikke i en bedre verden, hvis det er en mild og tilgivende Gud, der har skabt den? Er Gud god, impotent, ondsindet eller måske bare doven?
Annonce
Annonce

Fik du ikke læstSE HER
Anbefalet til dig