Selvværd: Nøglen til lykke

Hvis du ikke plejer dit selvværd, opnår du ikke lykke, hverken alene eller sammen med en anden. For at opnå balance i dit miljø skal du elske og respektere dig selv først.

Annonce

Selvværd er den værdsættelse eller det hensyn, vi har for os selv

Et familiemedlems død, hjertesorg eller andre situationer, der rammer os hårdt, kan få vores selvværd til at falde.

‘Det er nøglen til lykke’

Men bare fordi det vakler, betyder det ikke, at det er helt ødelagt. som det sker i visse situationer, hvor alt er uden for vores kontrol.

Manglende beslutningstagning. Uløste problemer, og opbygning af følelser, kan alle være faktorer, der fører til en enorm følelse af ulykke, der stammer fra lavt selvværd.

Læs også: 4 metoder til at undgå tankemylder

Selvværd er nøglen til lykke

Øg dit selvværd. Det er nøglen til lykke

Nøglen til lykke handler ikke bare om at finde fred ved at indse alt det gode omkring os. Alt det der får os, til at føle os, godt tilpas inden i, og i harmoni med alt og alle omkring os.

I stedet kan vores tro, og problemer, som vi har haft siden barndommen, og de slag, som livet giver os, få vores selvværd til at styrtdykke.

Hvad der får vores selvværd til at være så lavt er, at vi lejlighedsvis tager tilflugt i en offerrolle, og synger klagesange. Ubevidst opsøger vi vores tryghedszone for hjælp.

Pludselig sætter vi vores liv i pause. Vi lever ikke vores liv fuldt ud. Vi er omgivet af frygt, usikkerhed overhaler os, og tiden flyver forbi os som om den ikke var noget værd.

Men det er os selv der ikke tillægger noget nogen værdi. Vi gør os selv ondt, fordi vi tror det er sandheden. Og opfører os på en måde, der skader vores velvære.

Hvor mange gange har du været i et giftigt forhold, som du ikke vidste hvordan du skulle afslutte? Hvor mange gange har folk ydmyget dig, og du stod der bare uden at vide hvad du skulle gøre?

Frygten, tvivlen, skammen, tanker som

“er det hensigtsmæssigt eller ej”, “hvordan vil den anden person tage det”, “hvad bliver der af mit liv” eller “jeg kan ikke leve uden ..”

er den type tanker der saboterer vores selvværd og får os til at føle os dårligt til mode.

Gør dig selv til en prioritet, alle andre kommer i anden række

Hvis der er noget der påvirker dit selvværd væsentligt, så er det at tro at du ikke er nok. Hvis du ikke kender dit værd, eller værdi. Får det dig til at tænke på andres behov, før du tænker på dig selv.

Sæt dig selv i første række
Andre fortjener alt, men det gør du ikke

du bør elske andre, men du fortjener ikke at blive elsket … denne type tanker får dig til at vente på at andre giver dig det, du ikke giver dig selv.

Når du ikke prioriterer dig selv og skubber dine behov til side, lider du. Dit selvværd rammer bunden, og med den indstilling kan du ikke løfte dig selv op.

Det er muligt, at du tror, at du er egoistisk, når du prioriterer dig selv, når du tænker på dit eget velvære, før du tænker på andres.

Men hvis du ikke er ok, hvordan skal du så hjælpe andre med at blive ok? På bekostning af din egen lykke? Ved at ofre dig selv? Hvad opnår du ved det?

Ingen vil passe på dig, elske dig eller værdsætte dig som du fortjener, hvis du ikke selv gør det først.

Mest af alt, fordi du ikke kan give noget du ikke har. Hver gang du elsker, vil det være tomt, fordi du ikke kan give noget, du ikke giver til dig selv. Fordi du simpelthen ikke har det!

Vil du vælge at være lykkelig?

De fleste problemer, der opstår i vores relationer. De, der bliver en cyklus, som vi ikke kan se en vej ud af, kan have noget at gøre med vores selvværd.

Derfor må vi være særligt opmærksomme på det, for hvis vi har det dårligt, betyder det, at der er noget inden i, som vi skal rette op på.

Hvis du ikke elsker dig selv er der ingen andre der vil

Vi kan ikke vente på, at andre gør det for os, eller ignorere det faktum, at vi hælder omsorg i andre, giver dem det, vi ikke giver os selv.

‘Dette er selvmord’

Vi vil fodre vores tristhed, tømme os selv og omdanne os til et sort hul, som absorberer al negativitet omkring os.

Dit selvværd er nøglen til lykke, men for at opnå det skal du virkelig se dig selv, prioritere dig selv, værdsætte dig selv og helbrede dig selv for alt, hvad der forvolder dig skade.

Der er ingen grund til at hælde omsorg i andre, når du ikke hælder ind i dig selv. Du er den vigtigste person, som du vil bruge resten af dit liv med.

Pas på dig selv, for hvis du ikke gør det, vil ingen andre gøre det for dig. Godt selvværd er nøglen til lykke.

DanmarkMenneskerSelvværd: Nøglen til lykke

9 buddhistiske ordsprog om at nå indre fred

Næsten alle har læst et eller andet om buddhismen, dets traditioner eller dets oldgamle arv, fuld af traditioner og spiritualitet.

Ludomani overtog Annikas liv: Jeg spillede 850.000 kr. væk

Annika forsvandt ind i en verden af online-kasinoer og sad fast. På blot otte måneder ødelagde hun forholdet til sine nærmeste, hun var tæt på at dø og fik en enorm gæld, som hun ikke kunne betale.
Annonce
Annonce

Fik du ikke læstSE HER
Anbefalet til dig