Mænd vil have en kvinde, der ligner mor

Og kvinder falder for mænd, der ligner deres far

Annonce

Det er ganske givet en kliche, der som de fleste andre klicheer tager udgangspunkt i observationer i virkeligheden – vi tiltrækkes af personen af det modsatte, der minder os om mor eller far.

Forældre træk

Det fortæller psykologen David Perret på dailymail.co.uk. Perret har udgivet bogen The New Science Of Human Attraction.’

Vores forældres træk bliver indprentet i os tidligt, og de træk forbliver dybt i os, hvilket påvirker vores partnerpræferencer senere i livet.

Bare fordi du tænder på en kvinde, der ligner din mor, betyder det ikke, at du vil i seng med hende. (Foto: colourbox.com)

Samme øjenfarve

David Perret og hans med medforskere fra University of St. Andrews i Storbritannien fik 300 mænd og 400 kvinder, der er alle var i forhold og var vokset op med to forældre, til at oplyse hår- og øjenfarve på sig selv, sine partner og sine forældre.

Og ud fra det kunne forskerne konstatere, at der var en klar sammenhæng mellem, hvilken hår- og øjnefarve deltagernes forældre havde, og hvad deres partner har

Farverne på forældre af samme køn og deltagerne egen farve havde mindre betydning. Med andre ord: Hvis en mand har en blond mor med blå øjne, har han sandsynligvis også en blond partner med blå øjne.

Samme træk

Ikke kun hår og øjne betyder noget – også ansigtstræk vægter en del, når vi vælger partner.

Perret henviser til forskning fra Ungarn, hvor man sammenlignede billeder af unge gifte par med fotos af deres forældre i samme alder.

Andre skulle så parre de nygifte og derefter udpege deres forældre. Og her viste det sig, at deltagerne kunne pege på klare fælles ansigtstræk mellem de nygifte.

Og deltagerne valgte at parre dem med fællestræk, ligesom de havde let ved at finde ud af, hvem en mand var gift med, og hvem der var hans mor.

At vi har en tendens til at vælge en partner, der ligner vores forælder af de modsatte køn, er især tydeligt, når man havde et godt forhold til sine forældre, ifølge Perret.

Incest

En undersøgelse i ’Personality and Social Psychology Bulletin’ har også set nærmere på dette fænomen.

Forskerne konkluderer her, at deltagerne i deres forsøg valgte billeder af potentielle sexpartnere, der lignede dem selv og deres nærmeste familie. Men i det forsøg, hvor deltagerne blevet gjort opmærksom på ligheden, blev de ikke tiltrukket af billeder af personer, der lignede dem selv

Det tilskriver forskerne en kulturel tillært aversion mod og frygt for incest. Konsekvenserne er, ifølge disse forskere, at vi vælger partnere, der minder om os selv og vores nære familie, men ikke for meget – som et slags kompromis mellem overdreven indavl og løssluppen omgang med fremmede.

Andre undersøgelser har vist, at vi ubevidst kan genkende og frastødes af sved fra en person i vores nære familie, hvilket skulle være naturens måde at sørge for, at vi undgår incest og dermed indavl.

MenneskerVoksenlivMænd vil have en kvinde, der ligner mor

Ensomhed er en moderne opfindelse:

Ensomhed er derfor en ret moderne opfindelse, der er kommet i takt med industrialiseringen og med, at vi mennesker flyttede fra landet og ind til byerne.

”Vi kvinder lider af 2 grundlæggende misforståelser om mænd”

Der bruges meget dameblads- og kvindekrudt på hjerteknusende mandetyper...
Annonce
Annonce

Fik du ikke læstSE HER
Anbefalet til dig