Kunsten at flirte (Også med sin faste partner)

Flirt handler om åbenhed, leg og undersøgelse af mulighederne for erotisk kontakt. Flirt er antydningskunst. Det er en form for kommunikation, som aldrig er direkte, men består af uforpligtende og tvetydige signaler i form af ord, kropsprog, øjenkontakt og ”tilfældige” berøringer.

Annonce

Flirt som en måde at skabe kontakt

Den klassiske flirt handler om at score. Manden og kvinden skruer charmen på, for at vise deres mest attraktive sider.

Den klassiske flirt tager gradvist til i styrke, fra forsigtige tilnærmelser, som bliver mere direkte og tydelige, indtil flirten glider over i forførelse og fysisk intimitet. Flirten er første skridt på en lang rejse, der ultimativt ender med sex eller et fast forhold.

Flirten er en uforpligtende måde at undersøge om der er erotisk kemi og gensidig interesse. Flirten er en relationel dans, hvor begge parter hele tiden undersøger, om der er basis for at tage næste skridt, samtidig med at begge forsøger at bevare den andens interesse.

Flirt som en leg med køn, seksualitet og polaritet

Flirt handler ikke kun om at skabe kontakt til potentielle partnere. At flirte er også en måde at spejle hinandens køn og seksualitet, og derfor har det værdi i sig selv at flirte.

Uanset om en flirt fører til mere, giver flirten energi til en vigtig del af dig, nemlig din kønsidentitet. Derfor øges den seksuelle polaritet mellem de flirtende.

Hvis du eksempelvis flirter med en kollega, bliver I begge bevidste om jeres køn for en stund. I stedet for at være to kønsneutrale kolleger bliver I til mand og kvinde.

Mange synes, at det er er forkert at flirte, hvis de ikke er interesseret i noget mere. Men det er synd at begrænse flirt til noget, som kun handler om at finde en partner.

Det svarer til, at man kun kan danse med en, som man har lyst til at gå med hjem. Eller kun give en kompliment, hvis man har planer om at forføre.

En flirt har formål nok i sig selv

Dem som ikke forstå det, bliver frustrerede og bruger ord som narrefisse og skuffejern. Men det er fordi, de ikke forstår flirtens natur, som er erotisk, men ikke seksuel.

Det handler først og fremmest den kemi, som opstår i øjeblikket, hvor begge er åbne, legende og nysgerrige.

En af mine bedste oplevelser med flirt udspillede sig en sommerdag, jeg cyklede på arbejde. På vej over et kryds så jeg en pige, som ventede ved krydset.

Vi fik øjenkontakt og holdt hinandens blik 4-5 sekunder – langt mere end man normalt holder tilfældig øjenkontakt.

Efter ca. 5 sekunder begyndte hun at smile, som om hun ville sige: “Jeg ved godt, hvad vi laver nu, vi flirter!” Jeg smilede igen, men stoppede ikke. Det var en god cykeltur.

Når du flirter med andre, flirter du med dig selv!

Flirt med din faste partner

Dette er måske den vigtigste form for flirt, men også den mest oversete.

De færreste flirter med deres faste partner. Enten fordi de ikke ved, at man sagtens kan flirte, selvom man allerede er i fast forhold. Eller fordi de mangler motivation.

For de fleste er det motivationen, som mangler. Dels pga. dovenskab fordi den faste partner tages for givet. Men især fordi spændingen og tiltrækningen ofte siver ud af det faste parforhold, og dermed opleves det ikke så interessant at flirte.

Men når du flirter med din faste partner holdes erotikken og sensualiteten i live på en legende og undersøgende måde. Det et er med til at skabe

polaritet, nærhed og intimitet

Derfor er det vigtig, at du flirter – også på en grå mandag.

Når du flirter med din faste partner, siger du: Jeg tænder på dig, jeg er åben og jeg vil gerne dele min seksuelle energi med dig. Jeg kan ikke love, at jeg vil have sex med dig senere, men jeg er åben for at være åben.

Der er masser af gode grunde til at flirte i dit faste parforhold. Og hvis du forsømmer det, giver du ikke forholdet al den næring, du kunne.

Sådan gør du

Hver gang du møder en person af modsatte køn (eller samme køn, hvis du er bi-/homoseksuel), er der mulighed for at flirte.

Du behøver ikke gøre eller sige noget bestemt. Du behøver blot, at blive bevidst om dit eget og den andens køn samtidig. På den måde mærker, og øger du polariteten mellem jer. Og hvis du er samtidig er åben, nærværende og opsøgende, er flirten allerede startet.

Vigtig pointe:

En flirt er først og fremmest en energi og sindstilstand, ikke noget bestemt du siger eller gør

Du kan øve dig med kassedamen/-manden i Føtex. Kom tilstede i nuet, vær bevidst om dit køn og din seksuelle energi, vær åben og søg kontakt.

Kassedamen opdager sikkert ikke noget, men du oplever, hvor let, livgivende og uskyldigt det er at flirte.

Hvis du vil flirte med en, du allerede kender, kan det være svært at ændre sine mønstre. Det vil sikkert føles en akavet, hvis du føler du skal til at være en anden. 

Men generelt gælder det om ikke at overtænke det. Gør eller sig noget, inden du mister modet. 

Her er inspiration: Spontanitet er verdens bedste scoretrick

Her er nogle tommelfingerregler:

  • Gør interaktionen kort og let. Undgå lange kedelige samtaler.
  • Bevar en legende energi, som gerne må være erotisk, men ikke direkte seksuel.
  • Skab let fysisk kontakt, fx ved kort at røre armen.
  • Hold øjenkontakt 1 sekund længere end normalt.
  • Smil. Det signalerer åbenhed mere end noget andet.
  • Giv diskrete komplimenter. Sig fx ikke at han/hun er mega lækker.

Når du flirter med din faste partner, er det som regel ikke mod du mangler, men inspiration og lyst.

Vent ikke på, at du er i super flirte-humør, for det kommer du måske aldrig. Du skal gøre noget, så snart du mærker en tiltrækning eller erotisk impuls.

Vis, at du er åben, men uden at falde i de sædvanlige vaner og mønstre, for så dør flirten hurtigt. En oplagt mulighed er at tale om de sjove eller erotiske oplevelser, I har haft sammen.

“Held og lykke”

MenneskerUngeKunsten at flirte (Også med sin faste partner)

Reklamer der lokker ludomaner

Hvis du ser efter i spilreklamerne så taler de til dig, som om det var en ven der skulle anbefale dig at begynde at gamble.

Selv under de værste livsforhold klarer kvinder sig bedre end mænd

I alle befolkningsgrupper var den primære årsag til forskellen i levealder for mænd og kvinder store forskelle i børnedødeligheden.
Annonce
Annonce

Fik du ikke læstSE HER
Anbefalet til dig