Sur uden grund? Se her hvad du skal gøre

Hvis du tit er i dårligt humør uden nogen speciel grund, er her ni ting, der kan hjælpe dig til at finde det gode humør frem igen.

Annonce

Dårligt humør?

Så har du en rigtigt god grund til at læse med her

1. Spis mere frugt og grønt

Frugter og grøntsager er ikke kun godt for dit helbred og din sundhed. Ved at spise frugter og grøntsager sørger du også for, at du mentalt har det godt. Det viser en undersøgelse, som er lavet af britiske forskere. Der var 80.000 mennesker med i undersøgelsen, som viste, at folk, der spiste omkring 80 gram frugt og grøntsager hver dag, havde det bedste mentale helbred og var gladere.

2. Gå ud i solen

Hvis du har siddet indenfor på et kontor hele dagen, kan det sagtens være med til at gøre dit humør dårligt. I en lille undersøgelse af 20 mennesker med lavt D-vitamin-niveau og tegn på depression bad forskerne deltagerne om enten at gå ud i solen eller gå til læge. De deltagere, der var gået mere ud i solen, viste efter kun syv uger færre tegn på depression end de andre. Så skynd dig ud i solen.

3. Drik vand

Hvis man er dehydreret, kan man både blive træt, ufokuseret og komme i rigtig dårligt humør. Hvis du vil undgå at blive den sure kollega, er det vigtigt at drikke vand.

4. Arbejd mindre

En “arbejdsnarkoman” kan også ende med at blive en sur kollega. En undersøgelse fra Kansas State University viser, at folk, der arbejder mere end 50 timer om ugen, ikke kun ofte har et dårligt fysisk helbred, men også et dårligere humør.

5. Log af Facebook

Jo mere tid du bruger på at være online på sociale medier, jo dårligere bliver dit humør. Undersøgelsen er lavet af australske forskere, som forklarer, at det dårlige humør skyldes, at Facebook føles som tidsspilde, og at man har brug for at lave noget mere meningsfuldt for at komme i godt humør.

6. “Ret ryggen”

Ordene har du måske hørt mange gange, da du var yngre – og de passer. Hvis du sidder og hænger eller bøjer ryggen for meget, når du går, kan det gå ud over dit humør. En amerikansk undersøgelse viser, at du får mere energi og kommer i bedre humør, hvis du retter ryggen.

7. Grin!

Latter er godt for dig – det gavner din hukommelse og mindsker stress. Det viser en undersøgelse fra Loma Linda. Hvis du ikke har lyst til at bryde ud i pludselig latter, kan du også nøjes med et smil. Smilet kan nemlig også gøre dig mindre stresset og få gang i de positive tanker, der får dig i godt humør.

8. Få nok søvn

Søvnmangel kan gå hårdt ud over dit humør. Et amerikansk søvncenter peger på, at hvis du får for lidt søvn i bare en enkelt uge, kan du komme til at føle dig udmattet, vred og trist.

9. Tag en tur ud i det blå

En tur ud i naturen kan gøre underværker for dit humør. Et hold forskere tog en gruppe krigsveteraner med ud i naturen en enkelt dag, hvor de vandrede og camperede. Efter turen var deres humør blevet meget bedre.

DanmarkMenneskerSur uden grund? Se her hvad du skal gøre

Hvorfor ændrer vores smag sig med alderen?

Med alderen lærer flere imidlertid at påskønne nye fødevarer. Men hvorfor ændrer vores smagsløg sig, i takt med at de grå hår begynder at pible frem?

Coronakrisen har fjernet al sport: Godt nyt for ludomaner i behandling

Omfanget af spilreklamer var jo kolossalt før coronakrisen, og når de nu ikke er til stede, så daler risikoen for, at især unge mænd fortsætter eller begynder at bette.
Annonce
Annonce

Fik du ikke læstSE HER
Anbefalet til dig