Undertrykkelse af dine følelser øger din angst

Føler du dig dum når du græder, også selv når du er alene? Har du ikke mod til at skrige, selv når du gør det dæmpet i en pude? Hvis det beskriver dig, kan du have et problem med undertrykte følelser.

Annonce

Undertrykkelse af dine følelser øger din angst betydeligt og kan i længde gøre skade på dig og muligvis de mennesker omkring dig. Hvis du ikke ønsker at udtrykke dine følelser offentligt, så vent til du kommer hjem for at skrige, græde eller gøre det, der hjælper dig med at få dine følelser ud, fordi det at undertrykke dine følelser kan være skadeligt for din mentale sundhed.

At undertrykke dine følelser kan blive til ren tortur

Der er trods alt følelser der skal udtrykkes for at du kan komme til at se lyset. De er ikke der for at blive holdt indelukket.

Når du har problemer med angst kan du have et problem med dine følelser. Du ved hvordan man skal styre dem på en god måde, og du har problemer med at udtrykke dem.

Føler du dig dum når du græder, også selv når du er alene? Har du ikke mod til at skrige, selv når du gør det dæmpet i en pude? Hvis det beskriver dig, kan du have et problem med undertrykte følelser.

Læs også: Selvværd: Nøglen til lykke

Angst og usikkerhed

Hvilke overbevisninger påvirker dig?

Når du har et følelsesmæssigt problem, er det vigtigt at finde ud af, hvilke overbevisninger der kan påvirke dig til at undertrykke dem.

Hvad kan disse overbevisninger være?

  • At græde er for svage mennesker.
  • At vise mine følelser er barnligt.
  • Jeg skal være i kontrol jeg er voksen.
  • Jeg er stærk, jeg skal holde det inde.

Der er mange tanker som du måske tror er sande, men det eneste de gør er, at føre til handlinger, der gør skade på dig.

Når du er lille udtrykker du dine følelser uden nogen skam. Men lidt efter lidt forsøger dine forældre at begrænse dig.

De siger ting som

“opfører dig ordentlig”, “lad vær med at gøre det” og “hold op med at græde”,

som ubevidst starte en undertrykkelse, der bare vil vokse.

Så når du når ind i voksenalderen, føler du dig fængslet i dig selv som fører til undertrykkelse af dine følelser. Du kan ikke græde selv når du er alene, det indikerer hvor langt undertrykkelsen er nået til for mange.

Men selvom alting synes at være fint, er fremkomsten af angst et klart advarselsskilt, som siger at du skal begynde at lade dine følelser komme ud.

Skam fører til undertrykkelse af dine følelser

Angst som følge af undertrykkelse af dine følelser

Angst kan begynde meget langsomt. Men det har brug for opmærksomhed, og hvis du ikke giver angst den opmærksomhed det kræver, vil det ende med at vokse og vokse.

Når angst viser sig skal du lære om dig selv og begynde at styre dine følelser bedre. Det betyder ikke at undertrykke mere og kontrollere dem. Det betyder, at du skal lade dem blive udtrykt.

Hvis du er sur, hvorfor ikke udtrykke det? Du behøver ikke at råbe eller forvandle dig til en anden person, der smider deres vrede på andre folk.

Du skal lære at lytte til dig selv og være selvsikker. Med de rigtige ord kan du gøre din vrede kendt og ikke holde den inde.

  • Hvis du vil, behøver du ikke at udtrykke dem i offentligheden. Når du kommer hjem, skal du lade det gå ud over din pude eller råbe ud i det tomme rum.
  • Det vigtige er, at du udtrykker det, lad det komme ud og ikke holder det inde.

Det er ligegyldigt, om det får dig til at føle dig flov i første omgang. Ingen kigger på dig! Det er en proces og kan være meget befriende.

Hvis du ikke lader det komme ud med hvad du føler, vil angst begynde at overtage dit liv.

Læs også: Derfor skal du skabe fred med dig selv i dag

Kvinde som løfter armene i vejret

Se på problemets oprindelse

Nogle gange, hvis du vil holde op med at undertrykke dine følelser og begynde at forstå, hvilke overbevisninger der påvirker dig, skal du se inde i dig selv for at se, hvad der sker.

Hvorfor er det så svært?

Fordi det gør ondt. Det meste af tiden har du et sår der, der ikke har helet og stadig er betændt.

Men at håndtere smerten og gøre en indsats for at finde ud af, hvor din angst kommer fra, vil føre dig ned på vejen for succes.

At gøre dette vil hjælpe dig til faktisk at møde problemet og rette op på det. Når alt kommer til alt, hvis du er klar over, hvad der sker, bliver det meget nemmere at rette op på det.

Har du problemer med angst? Undertrykker du ofte dine følelser? At sætte en stopper for alt dette er en lang, kedelig og trættende proces, men det vil være det hele værd. At lade det hele komme ud og ikke længere holde det hele ind, hjælper med at forhindre de eksplosioner, der nogle gange sker, når tingene bliver hobet op.

Lad ikke dig selv undertrykke dine følelser, ellers kan du ende med uudholdelig angst.

DanmarkMenneskerUndertrykkelse af dine følelser øger din angst

Børn med lavt selvværd

Børn, der vokser op uden ubetinget kærlighed, evnen til at udforske og en følelse af beskyttelse, vokser op med lavt selvværd. Således bliver de nødt til at rekonstruere deres selvbillede på et tidspunkt gennem livet.

Tanker, der begrænser dit sind

At undgå alle tanker, der forvolder skade på dig, vil hjælpe dig med at vokse. Accepter, at du ikke er perfekt og tillad dig selv at fejle, så du kan lære af dine fejl.
Annonce
Annonce

Fik du ikke læstSE HER
Anbefalet til dig