Sex – Tips til et bedre sexliv og større sexlyst

”Sex er meget mere end bare samleje. Man kan godt have nærhed og seksualitet uden nødvendigvis at have samleje. Men uden den intimitet, som god sex indebærer, vil et forhold ofte glide ud i sandet,”

Annonce

Sex og parforhold

Et godt sexliv er højt oppe på ønskelisten hos de fleste, men det er ikke altid, at sexlivet fungerer optimalt i et parforhold – specielt ikke, hvis man har dannet par i mange år. Derfor er det blandt andet vigtigt, at du og din partner ”lærer hinandens instrumenter at kende”, så I får det sjovt sammen i sengen, siger personlig rådgiver Daisy Løvendahl i denne artikel, hvor hun giver 7 tips til mere hed sex.

Der er nemlig mange gode grunde til at prioritere lagengymnastikken i dit parforhold. Ikke nok med, at det kan give mindre stress, bedre søvn og et stærkere immunforsvar, så er det også en vigtig måde, hvorpå vi som mennesker får bekræftelse fra og mærker en stærkere tilknytning til vores partner.

”Sex er meget mere end bare samleje. Man kan godt have nærhed og seksualitet uden nødvendigvis at have samleje. Men uden den intimitet, som god sex indebærer, vil et forhold ofte glide ud i sandet,” siger sexologen Haakon Aars i denne artikel.

Myter om sex

Der er dog mange myter og misforståelser omkring sex, og det er derfor vigtigt at kunne skille fakta fra fiktion. For har lykkelige par god sex hele tiden? Har mænd generelt mere lyst til sex end kvinder? Og får alle andre kvinder flere orgasmer end dig? I denne artikel kommer vi nogle af de store myter til livs, så du kan blive klogere på, hvad der er op og ned i soveværelset.

Tips og tricks

Og apropos det dér med op og ned… Det kan være svært selv at afgøre, om man er ”god til sex” og har luret den måde, man bedst tilfredsstiller sin partner. Det kræver god kommunikation, og øvelse gør som bekendt mester, men det handler først og fremmest om at lære dig selv godt at kende og turde slippe hæmningerne, mener sexolog og parterapeut Christina Tatarczuk:

”Sex og elskov er to forskellige ting. Og det kan være helt fantastisk, hvis du får begge dele. Elskov er intimitet og kærlighed mellem to mennesker. Mens sex er en stærk kraft, du sagtens kan nyde både i parforhold og som single.

Sex er frækt, vildt, inderligt og begærligt. Det er der, hvor du giver los og overgiver dig til sanserne og nydelsen. Der, hvor du eksperimenterer med nogle grænser, leger med roller – hvem der tager, og hvem der bliver taget”, siger hun.

Det kræver ikke mindst, at man kender sin egen lyst. For hvad tænder du egentlig på? Hvad siger dine seksuelle fantasier om dig? Hvor kan du godt lide at blive rørt, og hvordan vil du gerne røres?

Jo bedre det er for dig, jo bedre er det (eller bør det være!) for din partner. Derfor kan du med fordel undersøge, hvor dine erogene zoner og dit g-punkt sidder, og hvordan du bedst får fortalt din partner, hvad du har lyst til, mener sexologen.

Hvis du godt kunne bruge lidt hjælp på den front, er du havnet det helt rigtige sted, for vi har samlet en stor sex-guide til dig lige her.

Når lysten til sex udebliver

Det er ikke altid lige let at få gang i sexlysten, og det kan der være mange grunde til. Måske har du og din partner været kærester i mange år og savner ny inspiration?

Måske er det andre faktorer som arbejde, manglende selvtillid eller dårlig kommunikation, der sætter en stopper for det gode sexliv?

Eller måske gør livet som nybagte forældre det svært at skabe tid og plads til sex?

Lysten kan udeblive i perioder, og det er mere end okay! Her kan du læse, hvorfor klummeskribent Lea Korsgaard insisterer på, at det er hendes mands ansvar, ikke hendes, at gøre noget ved det, hvis han har lyst til sex, og hun ikke har.

”Tanken om, at det er mit ansvar at stille min mands behov for sex, fungerer som cirka den mindst erotiske fantasi, jeg kan komme i tanke om. Lyst avler lyst, så for lystens skyld har jeg kun sex, når jeg faktisk har lyst”, skriver hun blandt andet. 

Et mere kreativt sexliv

Hvis du er på jagt efter inspiration til et vildere og mere kreativt sexliv, er der også masser af input at hente på ALT.dk. Besøg for eksempel vores univers for erotiske noveller eller for sexlegetøj, hvis du ønsker at eksperimentere med sex-stillinger, udstyr og rollespil.

Onani og orgasmer

Uanset om du er erfaren onanist eller nybegynder er der også masser af råd at hente her på siden. Du går for eksempel glip af en masse, hvis du kun fokuserer på klitoris og glemmer, at der er mange andre måder at opnå nydelse på, siger tre sexologer i denne artikel, hvor journalisten Ea Ørum tager på onanikursus i New York.

”Kvinder ser på manden – hvordan hans krop og orgasme fungerer. Vi tror så fejlagtigt, at vi skal gøre det samme. Problemet er bare, at vi snyder både os selv og manden. For vi kan godt få en orgasme hurtigt, men ingen kommer i ekstase hurtigt”, siger sexolog Katrine Berling.

MenneskerSexSex - Tips til et bedre sexliv og større...

Kvinde får 20 års fængsel for at have sex med 13-årig elev

Det står klart, efter hun er blevet dømt for...

Kvinder undervurderer sig selv

Danske piger synes, de er dårlige til teknik. I virkeligheden er de bedre end drengene.
Annonce
Annonce

Fik du ikke læstSE HER
Anbefalet til dig